Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Galerija PARISKI KRUG-Vlasnik mr Zivojin Ivanisevic

Adresa

Makedonska 30-Beograd

Umetnicki prostor PARISKI KRUG-Eurocentar-Makedonska  30, Beograd

 

Umetnička agencija "Pariski krug" počela je sa radom 1990. godine pod nazivom agencija "Pikaso" sa sedištem u Pančevu. To je bila prva galerija koja je organizovala multimedijalne simpozijume i likovne kolonije od 1994. do 2001. godine. Organizovala je pet kolonija, tri simpozijuma i preko 30 velikih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Osim izlagačke, imala je i izdavačku delatnost. Do sada je objavila pet naslova, osam izdanja i oko trideset kataloga i publikacija. Posebno su se izdvojile dve značajne, bazične knjige: "Antologija srpskog slikarstva druge polovine XX veka" i "Pariski krug". U pripremi su: četvrto izdanje "Antologije srpskog slikarstva druge polovine XX veka" i drugo izdanje "Pariskog kruga".

Vlasnik agencije, Živojin Ivanišević, autor je i voditelj preko 400 TV emisija o slikarstvu i 50 TV aukcija. U poslednjih deset godina jedini je organizator TV aukcija u zemlji. Ove emisije i TV aukcije emitovali su: RTS (treći kanal), PINK, nekadašnji YU INFO, TV POLITIKA, TV AVALA.

Galerija "Pariski krug" u Eurocentru, otvorena je sredinom marta 2005. godine, izložbom Vlade Veličkovića, Ljube Popovića, Miloša Šobajića i Dada Đurića- četvorice naših slikara koji decenijama žive i rade u Parizu. Izložbu je otvorio Nikula Kusovac, priznati likovni kritičar (istoričar umetnosti).

Galerija je otvorena povodom objavljivanja monografije (Pariski krug) u kojoj su o devet naših proslavljenih slikara pariskog kruga pisali istaknuti naši i inostrani istoričari umetnosti i likovni kritičari. Osnovna ideja prilikom osnivanja galerije bila je da ljubitelji slikarstva u Beogradu na jednom mestu mogu da vide ono što najbolji slikari koji žive u Parizu i drugim mestima u Evropi, imaju da pokazu.

Prilikom osnivanja ovog umetničkog prostora, u programskom savetu bili su naši istaknuti slikati Ljuba Popovic i Petar Omčikus, kao i autori monografije "Pariski krug", likovni kritičari Nikola Kusovac, Đorđe Kadijević i Sreto Bošnjak.

Galerija "Pariski krug" je jedinstvena pre svega po tome što naizmenično promoviše i afirmiše ono što se dešava i u Parizu i u zemlji.

od 01-06-09 do 01.07.2009.god.

Promocija monografije sa izlozbom slika  VASE DOLOVACKOG

 

 

od 01-09-09 do 15-10-2009.god.

Izlozba BRANISLAVA MARKOVICA

 

 

od 15-10-09 do 01-12-2009.god.

Izlozba novih slika PETAR OMCIKUS

 

 

od 01-12-09 do 15-01-2010.god

Izlozba MILETA MILETICA

Umetnička agencija PARISKI KRUG -   mr Živojin Ivanišević

EURO CENTAR Makedonska 30 Beograd

Mob: 063/ 232-757, 063/ 156-44-20

www.pariskikrug@.com

e-mail: pariskikrug@sezampro.yu