Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Galerija Ilije Kolarca

Adresa

Studentski trg 5-Beograd

Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca osnovana je 1964. godine, a do sada je u njoj organizovano preko 800 izložbi. Programska koncepcija Galerije usmerena je ka likovnoj praksi mladih i najmlađih likovnih umetnika.
  Svake godine Galerija organizuje Konkurs na osnovu kojeg Savet Galerije dodeljuje odabranim umetnicima termine za samostalne izložbe.
  Godišnju izložbu Galerije (jul-avgust) čine radovi onih umetnika koji su tokom protekle izlagačke sezone imali samostalne izložbe u našem izložbenom prostoru. Ova izložba je svojevrstan rezime jednogodišnjeg rada Galerije, ali i mali presek dešavanja na aktuelnoj likovnoj sceni.
1977. godine ustanovljena je Godišnja nagrada za najbolju samostalnu izložbu održanu u Galeriji tokom jedne izlagačke sezone.

  Prateća delatnost Galerije je prodaja umetničkih dela isključivo onih autora koji su u Galeriji imali samostalnu izložbu.

  Galerija poseduje sve potrebne tehničke uslove za organizovanje izložbi - galerijsko osvetljenje, audio sistem za ozvučavanje i snimanje, video sistem, postamente, stakla, klima uređaj i službu postavljanja i čuvanja izložbi. Površina Galerije je 102,5 kvadratnih metara, korisna dužina zidova u Galeriji je 41 m, korisna visina zidova 2,5 m, visina osvetljenja 3 m.

Savet Galerije

predsednik Dusan Petrovic
Suzana Vuckovic
Marina Martic
Jasmina Kalic
Svetlana Jovanovic
kustos Galerije Tatjana Nikolić, istoričar umetnosti

 

www.kolarac.co.rs 

 

 

Kontakt telefoni: 2185-794, 2638-472, 2637-609

 

e-mail: kolarac@beotel.rs

 

www.kolarac.co.rs