Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Nebojsa Aleksic

Godina rođenja

1973.god. u Beogradu

Živi i radi

U Beogradu

Fakultet

U Firenci - Akademija lepih umetnosti

U klasi profesora

Dragomireskua i Stefanona

Član udruženja

ULUPUDS-a

Nebojša Aleksić rođen je 1973. godine u Beogradu gde je i napravio svoje prve profesionalne korake. Studije slikarstva završio je na čuvenoj firentinskoj "Akademiji lepih umetnosti" u klasi profesora Dragomireskua i Stefanona. Njegov dugogodišnji rad na polju vizuelnih umetnosti obuhvata, pored slikarstva, i oblasti grafike, dizajna, fotografije i skulpture.


Poetika izraza Nebojše Aleksića inspirisana je u velikoj meri snažnim istraživačkim ekspresijama akcionog slikarstva stvaralaca poput Džeksona Poloka, Franca Klajna i Pjera Sulaža, ali i nasleđem apstraktno-emotivnih analiza od Vasilija Kandinskog i Pola Klea, pa sve do Huana Miroa i Marka Rotka. Autentičnost sopstvenog stvaralačkog izraza, međutim, ostavlja jasan pečat u delima ovog mladog umetnika.

Od 2005. godine Nebojša Aleksić živi i radi u Firenci

Svoja ostvarenja izlagao je u više navrata u zemlji i inostranstvu, na manifestacijama poput tradicionalnog "Majskog salona" u "Muzeju 25. maj", "Izložbi minijatura" u galeriji "Singidunum" u Beogradu, "Prolećnog salona" u "Staroj kapetaniji" u Zemunu, kao i na "Godišnjoj premiji Feliće Kazorati" u Torinu i Barseloni.

 Izlozba " POETIKA ZNAKA" bice otvorena do 30.06.2009.god.

Andricev venac 6- Bivsa knjizara Prosvete